در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است بیش از ۲۹۰۰ اثر مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» گرد پیری بر چهره «لگولاس» بازیگر ارباب حلقه‌ها + عکس تولد صدسالگی «راج کاپور» در جشنواره هند آغاز بلیت‌فروشی اجرا‌های سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی (رضوان) + جدول زمان‌بندی استقبال منتقدان از «هیأت منصفه شماره ۲» کلینت ایستوود بازیگران به یاد زنده‌یاد پرویز پورحسینی | وقتی رفقا هنوز با شماره استاد فقید تماس می‌گیرند! + ویدئو صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است
سرخط خبرها

روایتی از هشتمین سوگواره «نگین شکسته» در مشهد | در رثای یاس نبی

  • کد خبر: ۹۲۷۱۳
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷
  • ۴
روایتی از هشتمین سوگواره «نگین شکسته» در مشهد | در رثای یاس نبی
این هشتمین باری است که سوگواره «نگین شکسته» به همت حسینیه آل یاسین در مشهد برگزار می‌شود؛ سوگواره‌ای که با روایتی نمایشی، توانسته است به عنوان یکی از برنامه‌های فرهنگی مذهبی شاخص و پرمخاطب مشهدی در ایام فاطمیه خودش را مطرح کند.

یلدا مهدوی | شهرآرانیوز - برج آسمان در میدان ۱۷ شهریور؛ صندلی‌ها به فاصله و منظم و با لحاظ شیوه نامه‌های بهداشتی چیده شده است. جای خالی نیست و همه صندلی‌ها پر شده است. نور‌های صحنه تغییر می‌کند؛ صحنه‌ای که با جای گذاری نخل ها، در‌های چوبی، آسمانی تاریک و صدای محزونی بنا دارد ما را به فضای یکی از غم‌های عالم ببرد. نور صحنه کم می‌شود و روایت غم شروع می‌شود؛ شعله‌های سوزان و یک در سوخته! مردانی که با اخم و عطش به سمت در نیم سوخته حمله ور می‌شوند و...

هشتمین دوره سوگواری متفاوت

این هشتمین باری است که سوگواره «نگین شکسته» به همت حسینیه آل یاسین در مشهد برگزار می‌شود؛ سوگواره‌ای که با روایتی نمایشی، توانسته است به عنوان یکی از برنامه‌های فرهنگی مذهبی شاخص و پرمخاطب مشهدی در ایام فاطمیه خودش را مطرح کند. خانواده‌های بسیاری برای نخستین شب سوگواره آمده اند. نحوه ثبت نام در این سوگواره از طریق سایت حسینیه آل یاسین است و خانواده‌ها با مراجعه به سایت حسینیه و ثبت نام رایگان بلیت این نمایش را رزرو کرده اند. نمایش سوگواره «نگین شکسته» در ۳ سئانس و در ساعت‌های ۱۷، ۱۹ و ۲۱  تا ششم دی در برج آسمان میزبان علاقه‌مندان است.

این دومین سالی متوالی است که این سوگواره در برج آسمان برگزار می‌شود. در دوره‌های نخست، این سوگواره در ابتدای رضاشهر و شهرک طالقانی برگزار می‌شد، اما با استقبال مشهدی ها، این سوگواره پارسال به برج آسمان در میدان ۱۷ شهریور آمد تا در قالبی نو برگزار شود. قالب اجرای نمایش و مضامین منتخب آن چنان بدیع بود که در شب چهارم آن، ۱۰۰۰ نفر از شهروندان را میزبانی کرد. حالا نیز سالن پر است. مراسم افتتاحیه مانند سال‌های قبل میزبان چهره‌های برجسته حوزه است؛ آیت ا... محمدمهدی شب زنده دار عضو فق‌های شورای نگهبان، آیت ا... صدیقی امام جمعه موقت تهران و آیت ا... سیدجعفر سیدان در کنار جمعیت نشسته اند.

حکایت رنج کهنه مسلمانان

سوگواره «نگین شکسته» درواقع حکایت رنج‌ها و اتفاقات مهم تاریخی ماست؛ اتفاقاتی که کمتر آن را دیده و شنیده ایم و این بار در قالب نمایش، مخاطبان با آن روبه رو می‌شوند. دادخواهی حضرت زهرا (س)، خطبه ایشان، قبرستان بقیع و مراسم تشییع پیکر حضرت زهرای صدیقه (س) به روایت سلمان فارسی بخشی از اتفاقات نمایش این سوگواره است؛ اتفاقاتی که محال است ببینید و برای مظلومیت بانوی دوعالم اشک نریزید.

هرجای سالن را که نگاه کنید، چشمی‌تر می‌بینید و دلی سوخته. با روشن شدن صحنه، می‌شود غم را در فضای سالن احساس کرد. انگار که هر بیننده درون خود خلوت کرده باشد. مریم که بار اول این نمایش را دیده است، می‌گوید: من به عنوان دختری که بی بی فاطمه زهرا (س) را الگوی خودش می‌داند، احساس پشیمانی دارم. زیرا با دیدن این نمایش، به این نتیجه رسیدم که رهرو خوبی نبوده ام.

فاطمه هم که همراه اوست، از شیوه اجرایی این سوگواره خیلی خوشش آمده است و می‌گوید: این برنامه‌ها باعث جذب جوانان می‌شود.

حسن احمدی که پارسال هم بیننده این نمایش بوده است، اجرای امسال را قدری متفاوت‌تر می‌داند و می‌گوید: تشییع پیکر بانو فاطمه زهرا (س) همانی بود که پارسال اجرا شد، اما روایت امسال را از زبان جناب سلمان شنیدیم که از یاران نزدیک پیامبر (ص) و امام علی (ع) است. به نظرم انتخاب مناسبی است برای داستان سوگواره و اثرگذاری اش را بیشتر می‌کند.

یک سوگواره اثرگذار

مینا هدایتی هم این سوگواره را اثرگذار می‌داند و می‌گوید: روایت صوتی این نمایش با بازی خوب بازیگرانش تکمیل می‌شود و بر دل بینندگان اثر می‌گذارد.

الیاس علوی نیز در تعریف این سوگواره، از ماکت سازی خوب این نمایش یاد می‌کند که فضای مدینه در قرن اول هجری را به خوبی تداعی کرده است. او می‌گوید: نمایشنامه کامل و با رعایت جزئیات صحنه پردازی بود. این تماشاگر تنها ایرادی که می‌گیرد، صدای بلندگو‌های سالن است که به اعتقاد او بلندتر از حد معمول است و در صحنه‌های حساس و اوج صدا، سالن به لرزه می‌افتد.

فاطمیه  سوژه اندیشه همگان باشد

سیدعلی موسوی شیرازی، مدیر اجرایی هشتمین سوگواره «نگین شکسته» نیز به برگزاری این سوگواره در ۱۰ شب متوالی اشاره می‌کند و در توضیحاتی می‌گوید: رهبر معظم انقلاب به پرشور برگزارشدن مراسم فاطمیه تأکید بسیار دارند. ایشان در سخنانی نیز بیان کرده اند که «باید فاطمیه عاشورایی برگزار شود.» در این راستا این برنامه با هدف زنده نگه داشتن معارف و شعائر فاطمی اجرا می‌شود

. آیت ا... شب زنده دار نیز در دیداری که با برگزارکنندگان این مراسم داشت، به نقش و جایگاه دهه فاطمیه اشاره کرد. ایشان دهه فاطمیه و برپایی مراسم مذهبی این دهه را سوژه‌ای برای اندیشه همگان می‌داند و می‌گوید: باید تلاش کنیم که فاطمیه پرشور برای همگان برگزار شود. من معتقدم می‌توان در قالب نمایش روایتگر جایگاه این بانوی بزرگ برای نسل نوجوان و جوان باشیم.

حسینیه یک بانو برای مشهدی‌ها

حسینیه آل یاسین برگزارکننده سوگواره «نگین شکسته» است. حسینیه‌ای که جزو حسینیه‌های مطرح مشهد است و سابقه شکل گیری آن به یکی از بانوان فاضل مشهدی برمی گردد. حسینیه آل یاسین سال ۱۳۸۳ و بنا به سفارش و وصیت بانوی سیدمرضیه واحدی از محل فروش خانه مسکونی او بنا شد.

این بانوی فاضل مشهدی همسر محمدعلی شرعی، یکی از پیشگامان مبارزه با رژیم شاهنشاهی و از یاران راستین بنیان گذار انقلاب و رهبر معظم انقلاب است. تأسیس دانشگاه پزشکی فاطمیه، ساخت درمانگاه مصلای قم و توسعه دانشگاه سراسری قم بخشی از فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی محمدعلی شرعی است.

بانو واحدی نیز در جریان مبارزات با رژیم و تیراندازی‌های آن زمان دچار آسیب شد و پس از سال‌ها تحمل درد و بیماری، سال ۱۳۸۲ فوت کرد. رهبر معظم انقلاب در ایام بیماری به دیدار این بانوی فاضل آمدند. یک سال پس از فوت این بانو و بنا به وصیتش، خانه مسکونی به بنای حسینیه آل یاسین اختصاص داده شد.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
امیرحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
0
0
خوب
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۶
0
0
بسیار بسیار عالی بود اصلا انتظار نداشتم با همچین کاری روبرو بشم واقعا دستمریزاد داره کارشون
حسن علوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
0
0
سلام علیکم
از تلاش شما و همه کسانی که در مسیر احیای شعائر اهلبیت علیهم السلام به ویژه شعائر فاطمی تلاش می کنند سپاسگزارم خداوند به شما جزای خیر عطا فرماید
حسین آل حبیب
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
0
0
سلام شما که این همه زحمت می کشیدید و چنین برنامه های زیبایی ر و تدارک می بینید لطفا جهت خدمت افرادی رو انتخاب کنید که به مردم ظلم نکنند محلی رو برای پارک خودرو مشخص کردند و ما پارک کردیم امروز پیام آمده راهنمایی بابت سدمعبر جریمه کرده لطفا برای چنین برنامه هایی مدیریت داشته باشند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->